Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

Cushman & Wakefield | RED rådgiver ATP Ejendomme om køb af 50% af Danica’s shopping centre

#Investering

ATP Ejendomme har i dag offentliggjort, at de erhverver 50% af Danica´s portefølje af shopping centre. Den samlede værdi af porteføljen udgør 13,8 mia. kr. og indeholder 16 centre med et samlet areal på ca. 400.000 kvm. og ca. 1.100 lejemål. Porteføljen indeholder en række af de mest attraktive centre i Danmark, eksempelvis Lyngby Storcenter og Frederiksberg Centret.

RED har igennem en længere periode bistået ATP med at analysere og prissætte de enkelte centre. ”Der er tale om en meget kompleks opgave, hvor vi har gennemanalyseret et meget omfattende datagrundlag. Vores fokus har været på at vurdere de enkelte centres sundhedstilstand og konkurrenceevne på sigt i et detailhandelsmiljø som er under forandring” udtaler Jesper Anderson, Head of Valuation i RED.

Som følge af internet-handel har detailhandelsmønstrene været under forandring i en årrække. Centre skal i dag ikke alene indeholde et mix af butikker og en dagligvarebutik. Forbrugeren skal i højere grad have en oplevelse, hvorfor vi allerede i dag ser, at en større og større andel af centre anvendes til Food & Beverage, biograf og andre funktioner som tiltrækker kunder.

”De centre som har en central beliggenhed i byerne som eksempelvis Frederiksberg Centret, vil være dem som både investorerne og retail-lejerne efterspørger i de kommende år. Vi ser i langt højere grad at de etablerede retail-kæder investerer i både fysiske butikker og en stærk digital platform (såkaldt omnichannel strategi) og her er kravet at man er placeret i de bedst beliggende centre, som også er klar til at foretage de nødvendige investeringer for at fastholde og tiltrække kunderne” udtaler Jesper Anderson.

Transaktionen er den historisk største i Danmark nogensinde og er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.