Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

Udenlandske investorer dominerer igen i Q1 af 2018

#Investering

Nordiske investorer udviser fortsat stor interesse for det danske erhvervsejendomsmarked, og de var således igen fremherskende i 1. Kvartal af 2018. Det viser tallene fra Cushman & Wakefield | RED liste over de 10 mest aktive investorer i Danmark. Det var især svenske Heimstaden og Klövern med store handler i løbet af årets tre første måneder bekræftede, at Danmark fortsat er et interessant ejendomsinvesteringsmarked.

Svenske Heimstaden investerede hele 10,2 milliarder kr. på det danske marked for erhvervsejendomme sidste år, og opkøbene fortsætter i 2018. Heimstaden har allerede investeret hele 2,4 mia. kr. i første kvartal, mens Klövern tilføjede Codanhus til sin danske kontorportefølje som nu er over 2 mia. kr.

DANSK 4. PLADS

Det er først på 4. pladsen på listen over de mest aktive investorer i første kvartal af 2018, at man finder en dansk investor. Her finder man nemlig Dades som indtil videre har investeret et trecifret millionbeløb i årets første kvartal.

På top-10-listen er Danmark blot repræsenteret af Dades, Danica samt Thylander Gruppen. Det viser således, at de internationale investorers interesse for at investere på det danske marked er en tendens som fortsætter i 2018.

Nicholas Thurø, Managing Partner, uddyber, ”Vi oplever i øjeblikket en fortsat stor interesse fra udenlandske investorer. Lige nu udbyder vi en core retail-ejendom i det centrale København. Her er flere af de bydende udenlandske investorer som endnu ikke er på det danske marked i dag”.

FREMGANG I TRANSAKTIONSVOLUMET

I opgørelsen over den danske transaktionsvolumen ses en stigning på 13 procent i forhold til samme periode sidste år. Det er primært i København, at man har oplevet den største volumen. Det er et resultat af, at boliger fortsat står øverst på investorernes ønskeseddel og udgør knap 50 procent af volumen. Alle tal og statistiker kan tilgås og udforskes via vores dynamiske analyseværktøj her: https://red.dk/analyser-rapporter/dynamisk-analysevaerktoej/