Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

Kapitalforvalter erhverver 105 boliger i Sydhavnen

#Byudvikling #Investering

Ejendomswatch har skrevet en artikel om ”Dansk pensionskasse sælger 106 boliger for over 400 mio.kr.” https://ejendomswatch.dk/secure/Ejendomsnyt/Investorer/article10875041.ece

Nedenfor finder du et kortfattet resume af artiklen.

Pensionskassen PenSam har solgt 105 boliger til kapitalforvalteren Aberdeen Standard Investments i en handel til omkring 430 mio.kr. Cushman & Wakefield | RED var mægler i sagen.

Aberdeen Standard Investments har erhvervet 105 boliger i ejendommen kaldet Bolværket. Boligerne er fordelt på over 10.500 kvm på Teglholmen i Sydhavnen og har et gennemsnitsareal på 98 kvm. Opkøbet sker til Aberdeen Standard Investments nye ejendomsfond Asper, der er målrettet boligejendomme på tværs af Europa. Bolværket bliver Aspers femte investering i Europa.

Jes Rovsing, transaktionschef hos Aberdeen Standard Investments forklarer, ”Der er lejligheder, der henvender sig til en stor del af befolkningen og hvor der hele tiden er en stor efterspørgsel. Lejlighederne er til den store side, men stadig betalingsbare.” Han peger desuden på, at den kommende metro i Sydhavnen vil yderligere øge værdien af investeringen.

EN NY FORM FOR SAMARBEJDE

Ejendomme Bolværket blev oprindeligt udviklet af Sjælsø Gruppen, men de måtte dreje nøglen om grundet finanskrisen. Sjælsø gruppen genopstod senere igen under navnet Sjælsø Management, men overlod projektet til PenSam i 2012 med finansiering og som bygherre. Projektet stod endegyldigt færdigt i 2014, hvor Sjælsø Management overtog halvdelen af karréen til ejerlejligheder og Pensam den anden halvdel til lejeboliger.

”Samarbejdet mellem PenSam og Sjælsø Management markerede en ny form for samarbejde mellem pensionssektoren og boligudvikleren, der siden har dannet præcedens for andre ejendomsudviklingsprojekter”, siger Carsten Gröhn, Chef for alternative investeringer hos Pensam.