Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

Efterspørgsel på alternative mødelokationer – vi flytter ud af det traditionelle mødelokale

#Trends #Udlejning

Alternative mødelokationer er en af de tendenser, som præger tidens mødekultur, viser undersøgelse. Og særligt muligheden for at komme udenfor eller tæt ved hav og natur er efterspurgt.

Kundemøder, personalemøder, undervisning eller koordineringsmøder. Antallet af møder stiger, men de foregår mange andre steder end i et traditionelt mødelokale.

Med kontor i Engholmene Business Center bliver man nabo til to lystbådehavne, og muligheden for at have båd er attraktiv for fremtidens virksomheder, lyder det fra ekspert i bæredygtighed og events.

Det globale mødenetværk IACC står bag en undersøgelse af tidens mødetrends, hvor 180 mødeplanlæggere fra hele verden har deltaget. Resultaterne viser, at der er en række nye krav til virksomheders mødelokationer. Et af de punkter, der fremhæves, er, at der et stigende behov for at holde møder og arrangementer udendørs.

Undersøgelsen viser også, at der er stor efterspørgsel på mødelokationer, som ligger tæt på grønne områder og andre udendørsarealer – eksempelvis lystbådehavne.

Efterspørgslen på at holde møder i naturen, på havet eller andre steder end i det traditionelle mødelokale, er nært forbundet med den grønne sundhedsbølge, hvor vi skal op af stolene og ud at bevæge os, lyder det fra ekspert i bæredygtige events.

”Vi ser i højere grad end tidligere, at virksomheder søger uden for de traditionelle mødelokaler i minimalistiske glasbure og ud i det fri. Her er det min erfaring, at det maritime miljø og vind i håret er en af favoritterne. Sammenlignet med et klassisk møde- eller konferencelokale sætter det nogle andre ting i gang hos deltagerne. Sanserne kommer i spil. Vi bliver mere kreative og innovative,” siger Sofie Randel, der er foredragsholder og ekspert i bæredygtige events.

Hun er desuden indehaver af Rethink Event, og har fingeren på pulsen, når det kommer til trends inden for events og mødelokationer. Ligesom flere af hendes kolleger har hun også selv med stor succes arrangeret møder og events til vands.

”Der er ingen tvivl om, at de virksomheder som placerer sig i lokaler, hvor der er let adgang til vand og grønne områder, vil have en fordel, når det kommer til at inddrage det i deres daglige arbejde. Hvad end det er personalemøder eller forretningsfrokoster.”

Nabo til to lystbådehavne

Et af de kontorhuse, som ligger særligt favorabelt i forhold til vandet og det gode havneliv, er Engholmene Business Center, hvis fleksible kontorlokaler er placeret i hjertet af Københavns nye kanalby. Engholmene er en dynamisk bydel bestående af erhverv, boliger og institutioner, som omsluttes af smukke kanaler og promenader. Et bymiljø, der i en mere moderne version kan sidestilles med stemningen og atmosfæren på den ældre bydel, Christianshavn, hvor både og kanaler er integreret i kvarterets udemiljø.

Som virksomhed med base i Engholmene Business Center får man moderne og rummelige lokaler midt i storbyen med direkte udsigt til vandet. Og med anlæggelse af områdets to lystbådehavne vil en bådplads for virksomhedens medarbejdere være i gåafstand.

”Lystbådehavnene er et aktiv for de mange beboere i området. Men det er mindst lige så attraktivt for de lokale virksomheder, der vælger at placere sig der. Vi forudser, at der bliver rift om bådpladserne fra virksomhedernes side også,” siger Kim Lang Sørensen, direktør og partner i NPV A/S.

De to lystbådehavne vil udover havnepladser også komme til at bestå af caféer og restauranter.

”Virksomhederne, der har bådpladser, vil kunne bruge dem til arrangementer for medarbejderne, teambuilding eller sociale arrangementer, men i lige så høj grad som alternativt mødelokale til forretningsforbindelser og kunder,” siger Kim Lang Sørensen.

Fleksible rum og fællesområder

En anden konklusion fra IACC-undersøgelsen viser, at flere interaktive pauser og flere muligheder for at møde folk på tværs af brancher bliver et ønske på arbejdspladserne.

Det betyder, at der vil opstå endnu højere krav til fleksible ruminddelinger og indretninger, som giver mulighed for at flytte borde og stole rundt i lokalet. Ligesom stadig flere indretter sig med flere og større hygge-områder uden for mødelokalet med sofaarrangementer, der skaber en afslappende atmosfære.

Også den del har man haft med i planerne for Engholmene Business Center. Her kan de kommende lejere af kontorhusenes 35.000 kvadratmeter se frem til at flytte ind i nyopførte moderne lokaler, hvor der er udvidede områder til lounge, afslapning og spontane møder.

”Der er lyse fleksible rumløsninger, hvor kontorerne bliver indrettet under hensynstagen til lejerens ønsker og behov. Man får praktiske fællesarealer og spændende loungeområder med kaffe- og juicebar og gode parkeringsforhold,” siger Kim Lang Sørensen.

Læs mere om Engholmene Business Center på www.business-center.dk