Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

Fredag efter genåbning: Antallet af fodgængere på de københavnske strøggader når et før-Covid-19-niveau

#Analyse #Udlejning

Regeringens nedlukning af detailhandelen i vintermånederne førte til tomme strøggader i København. Første strøgtælling efter genåbningen d. 1. marts viser, at forbrugerne strømmer tilbage til den fysiske detail, hvor antallet af fodgængere når et før-COVID-19 niveau.

Siden 2016 har Cushman & Wakefield | RED, hver anden fredag, foretaget tællinger af antal fodgængere på strøggaderne i København. Før pandemien ramte landet, lå antallet af fodgængere mere eller mindre stabilt på gennemsnitligt 4.900 fodgængere i timen på seks udvalgte placeringer.

På trods af fortsat forsigtighed i den danske befolkning og mangel på udenlandske turister, viste første tælling efter genåbning en markant trafik på de københavnske strøggader. Første fredag efter genåbningen – d. 5. marts – var det gennemsnitlige antal fodgængere oppe på omtrent 5.100 fodgængere i timen, svarende til en stigning på ca. 3% i forhold til normalen.

Det er alt andet lige positivt for den fysiske detailhandel, at strøgtællingerne når et før-COVID-19 niveau. Antallet af fodgængere er fortsat præget af hjemmearbejdspladser og smitterisiko, der får folk til at blive hjemme. Desuden begrænser de lukkede grænser fortsat antallet af udenlandske turister i strøggaderne.

”Første tælling efter genåbning skal dog ses i lyset af flere måneders nedlukning. Forbrugerne er gået glip af januarudsalget og julegavebytningen, hvor sidstnævnte har været særligt medvirkende til de lange genåbningskøer på strøggaderne”, udtaler Kristian Vinggaard, partner i Cushman & Wakefield | RED.Seneste tælling – fredag d. 19. marts – viste ca. 3.600 antal fodgængere i timen, hvilket afspejler en nedgang på omtrent 27% i forhold til normalen. Derfor er der fortsat et efterslæb i antallet af fodgængere, når den første eufori har lagt sig.

”Udenlandske turister udgør en væsentlig andel af fodgængerne på de københavnske strøggader. Vi forventer derfor først at kunne se de fulde konsekvenser af pandemien på antallet af fodgængere, når udenlandske turister igen kan besøge København. Det er dog betryggende at se, at danskerne ikke fuldstændigt har adopteret nethandelsvanerne fra nedlukning, men stadig ønsker at handle i fysiske butikker trods restriktioner, der forringer shoppeoplevelsen med kødannelse udenfor butikkerne og krav om mundbind indendørs”, afslutter Kristian Vinggaard.