Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

Motion i arbejdstiden øger produktiviteten og sænker sygefraværet

#Analyse #Trends #Udlejning

Implementering af sundhedsstrategier i kulturen på arbejdspladsen maksimerer bundlinjen. Det viser forskning og efterfølgende praksis gennemført af Just Bendix Justesen, direktør og partner hos Promentum og forsker ved Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet.

At motion på arbejdspladsen giver helbreds- og trivselsmæssige fordele for medarbejderne kommer ikke som den store overraskelse. Men at motion på arbejdspladsen også kan mærkes på virksomhedernes bundlinje er banebrydende. Hvor det tidligere blev anset som en udgift at indføre motion på arbejdspladsen, er der nu evidens for, at det er en god investering.

”Det er en investering for virksomheden, som naturligvis koster penge til at starte med. Men på sigt får virksomhederne en god kompensation. Med implementering af sundhedsstrategier kan virksomheder øge produktiviteten med op til 8 procent og sænke sygefraværet med op til 30 procent,” fortæller Just Bendix Justesen.

Et andet parameter hvor forskningen giver et signifikant overraskende resultat er indenfor medarbejdernes trivsel. Her viser det sig, at motion på arbejdspladsen er med til at styrke samarbejdet på tværs af faglige område og dermed medvirkende til at nedbryde de siloer, som der ellers kan være på tværs af afdelinger.

Just Bendix Justesen understreger, at forskningen både dækker over medarbejdere i stillesiddende og mere fysiske jobs.

”Sundhedsstrategier er stadig et nyt fænomen, men jeg håber på sigt, at man i alle brancher bliver seriøse omkring at sundhed og træning i arbejdstiden. Fordi det er ikke blot varm luft. Det er en forretning, som vil være tosset ikke at gå ind i,” siger Just Bendix Justesen.

Implementeringsprocessen er altafgørende

Motion på arbejdspladsen er som sagt stadig et nyt fænomen, hvorfor den helt store udfordring ligger i implementeringen af sundhedsstrategien. Her er det essentielt, at alle involverede bliver taget med i processen fra starten af, så idéen og motivationen forplanter sig hele vejen gennem organisationen.

”Det skal gro fra bunden af. Medarbejderne skal være involverede fra start af. Ellers opstår der hurtigt en kommunikationsbrist, hvor medarbejderne betvivler intentionen bag. Eksempelvis at ledelsen bare vil have dem ned og træne for at effektivisere, eller fordi der er en fyringsrunde på vej. Derfor er det altafgørende at det implementeres i medarbejdernes tempo. Det skal gøre en forskel for dem,” fortæller Just Bendix Justesen.

Et andet vigtigt element i implementeringen er, at virksomhederne skal investere i professionelle trænere. Forskningen viste, at der med professionelle trænere ikke var noget frafald blandt medarbejderne. Det hænger sammen med, at træneren laver en afdækning af medarbejdernes individuelle behov, hvilket resulterer i et træningsprogram, som er skræddersyet til hver enkelt medarbejder.

”Træningen skal designes efter individuelle behov. Det er trænerens opgave at varetage det. Det er mindre vigtigt hvad der trænes – om det er styrketræning eller konditionstræning er ikke det vigtige. Så længe det er sjovt og motiverende. Intensiteten skal være der og de skal følge træningsprogrammerne. På den måde opnår man de bedste resultater,” slutter Just Bendix Justesen.

Engholmene Business Center består af 47.000 kvadratmeter som både er skræddersyet til store og mellemstore virksomheder. Erhvervslejemålet skyder op som en del af det lille ørige midt i København, der omsluttes af kanaler, hyggelige broer og smukke gennemgående kajpromenader, og kommer til at fordele sig over 4 markante state-of-the-art kontor- og hotelbygninger – henholdsvis Rohuset, Kanalhuset, BC3 og N1.

Læs mere om Engholmene Business Center på www.business-center.dk