Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

De nordiske investorer tror på industri- og logistikejendomme

#Analyse #Investering

Knap halvdelen af investorerne i Norden forventer forbedrede udlejningsvilkår på industri- og logistikejendomme, ifølge en undersøgelse fra Cushman & Wakefield | RED. Det er ligeledes på dette segment, at flest investorer forventer prisstigninger.

Ejendomsrådgiver RED har i samarbejde med sine nordiske kolleger spurgt de største og mest aktive investorer på de nordiske ejendomsmarkeder om deres forventninger til 2019. Cirka 180 professionelle investorer har deltaget i undersøgelsen, Nordic Investor Confidence Index, som gentages hvert halve år.

De nordiske investorer er generelt positive over fremtidsudsigterne for industrisegmentet, hvor 48% af de adspurgte investorer forventer forbedrede udlejningsvilkår i forhold til 2018. For kontorsegmentet forventer 37% af investorerne forbedrede udlejningsvilkår, mens det for retailsegmentet kun er 3%.

Kun investorerne på det danske marked adspørges om deres forventninger til udviklingen på markedet for boligejendomme. Her forventer 20% af investorerne forbedrede udlejningsvilkår for lejeboliger.

Hos RED er man ikke overrasket over investorernes stærke tiltro til markedet for industri- og logistikejendomme.
”I takt med, at e-handelen stiger, øges også behovet for især lager- og logistikcentre ved Nordens store transportknudepunkter. Derudover har investorerne øget fokus på ”last mile logistics”, som er de lager-ejendomme, som ligger inden for 30 minutters kørsel fra bymidten” siger Managing Partner hos RED, Nicholas Thurø.
Blandt de Nordiske lande har investorerne størst tiltro til det danske industri- og logistikmarked, hvor hele 67% af de adspurgte investorer tror på forbedrede udlejningsvilkår.

Tomgangen for industri- og logistikejendomme i Danmark er i øjeblikket også meget lav, og der er især mangel på tidssvarende logistikejendomme.
Industri- og logistikejendomme er også det ejendomssegment, hvor flest investorer forventer prisstigninger. 17% af investorerne tror på, at priserne stiger på disse ejendomme i 2019. Der er således grobund for at foretage gode investeringer i dette segment i Norden over de kommende seks måneder.

Læs hele rapporten her.