Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

Iværksættersucces indtager indre København

#Udlejning

Den danske it-komet Peakon får perfekte rammer for fortsat vækst, når de til juni flytter ind i deres nye domicil på Strøget i København. Kontorteamet hos RED gennemførte udlejningen af det smukke kontor.

På Strøget længst mod Rådhuspladsen, oven på de lokaler, som indtil for nyligt husede en Fætter BR forretning, gemmer sig en perle af et kontor i klassisk stil med et væld af fine detaljer. Første, anden og tredje sal på Frederiksberggade 11 vil med sine godt 1.600 kvadratmeter fra 1. juni danne rammerne om danske Peakon, der har udviklet en platform til måling af medarbejderes engagement.

Lejekontrakten blev underskrevet i februar og ombygningen af lokalerne er i fuld gang for at kunne være klar til indflytningen om blot halvanden måned, hvor medarbejderne fra Peakon rykker fra det nuværende kontor på Langebrogade, som ganske enkelt er blevet for småt til den fremadstormende virksomhed.

Trivselsmålinger på formel

Peakon blev stiftet i Danmark i 2015 af de fire venner og iværksættere Kasper Hulthin, Christian Holm, Phil Chambers og Dan Rogers og har på bare fire år opbygget en kundeportefølje af store internationale virksomheder, såsom easyJet, BMW, Egmont og Momondo. Samtidig er virksomheden vokset fra fire stiftere til 180 medarbejdere fordelt på fem placeringer i London, New York, København, Berlin og Auckland.

Med en vision om at ændre den måde, der arbejdes på, og at opbygge den virksomhed, de gerne ville arbejde for, har virksomheden skabt en platform for online trivselsundersøgelser. Peakons system giver målinger for engagement, lyst og produktivitet kontinuerligt og i real time, så det ikke blot måles årligt eller kvartalsvist.

Centralt, rummeligt og anderledes

På det danske kontor er der lige nu 47 medarbejdere, men planen er at nå 80 ved årsskiftet. ”Vi har fordoblet medarbejderantallet hvert år i fire år. Det giver naturligvis nogle udfordringer, når de fleste udlejere kræver at man binder sig i minimum fem år,” siger medstifter og Chief Technical Officer, Christian Holm. Derfor er der også plads til at vokse i det nye kontor, som indrettes som en blanding mellem cellekontorer til de tekniske teams og storrum til sælgerne, med hjælp fra indretningskonsulenterne hos danske Spatial Code.

Ofte vil parkering være en udfordring på så centralt beliggende et lejemål, men for Peakon stod dette slet ikke på ønskesedlen.

”Vi ledte efter et kontor i et område med liv og cafémiljø, som kan servicere både medarbejdere og kunder. Samtidig skulle det ligge centralt, da mange af vores medarbejdere cykler, og tæt på én af de store stationer, da vi har en del svenske medarbejdere, som kommer med toget. Og så måtte det gerne være anderledes og i nordisk stil for at understrege vores nordiske ophav og værdier,” siger Christian Holm.

Alt dette opfyldte det charmerende københavnerkontor, som er opført omkring år 1900 inspireret af renæssancens arkitektur og har privat tagterrasse. Cushman & Wakefield │RED havde faktisk været i kontakt med Peakon i knap et år, før Frederiksberggade blev kommissioneret og viste sig at være det helt rigtige lejemål for Peakon.

Udfordrende proces

Mange tråde skulle dog stadig mødes, før alt faldt helt på plads og den endelige signatur kunne sættes. ”Dialogen med udlejer, som er engelsk, foregik via telefon- og Skypemøder, samtidig med at Peakon rådførte sig med både lejerrådgiver og indretningsarkitekt for at sikre, at tredjesalens konvertering fra cellekontor til et mere åbent kontormiljø blev en succes. Det skabte et helt specielt, og også udfordrende, forhandlingsrum, hvor mange interesser skulle tilgodeses, alt imens kalendere skulle afstemmes og teknologi implementeres,” siger Senior Associate fra RED, Bjarne Eilertsen, som stod i spidsen for udlejningen.

Det lykkedes dog Bjarne Eilertsen og resten af RED’s kontorteam at få alle parter til at nikke ja til udlejningen blot fire måneder efter overtagelse fra anden mægler.