Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

Endnu et rekordår under opsejling for det danske erhvervsejendomsmarked

#Analyse

Endnu et rekordår under opsejling for det danske erhvervsejendomsmarked

Handlen med danske ejendomme er for tiden glohedt, og den høje aktivitet forventes at fortsætte året ud og dermed gøre 2017 til et rekordår for ejendomstransaktionsmarkedet. Efter en fremgang på 17% i første halvår af 2017 forventer Cushman & Wakefield | RED, at handelsaktiviteten for hele året vil overgå de 65 mia. kr., som der blev registreret ejendomshandler for i 2016.

Aktiviteten på det danske erhvervsejendomsmarked fortsætter med at stige, og første halvår af 2017 blev endnu et travlt halvår, hvor den samlede transaktionsvolumen nåede over 35 mia. kr. Det viser foreløbige tal fra Cushman & Wakefield | RED, som kan analyseres i detaljen HER.

Drevet af udenlandske investorer steg handelsaktiviteten til 35,0 mia. kr. i de første seks måneder af 2017, og det var 17% højere end samme periode i 2016. Boligudlejningsejendomme var igen den største investeringskategori, eftersom den udgjorde 31% af den samlede aktivitet med handler for ca. 11 mia. kr. i første halvår. Især boligudlejningsejendomme i hovedstadsområdet var særdeles efterspurgt og regionen tegnede sig således for 7,1 mia. af de ca. 11 mia. kr. Det var blandt andet her, at svenske Heimstaden og tyske Patrizia investerede for hhv. 4,2 mia. kr. og 1,4 mia. kr.

”Investorer i boligudlejningsejendomme kigger primært på fire faktorer, når de investerer. Det er sikkerhed for pengestrømme, demografiudvikling, finansiering og fremtidige salgsmuligheder. På alle fire faktorer ser København meget fordelagtig ud, hvorfor det også er her, vi ser den højeste aktivitet” forklarer Nicholas Thurø, managing partner hos Cushman & Wakefield | RED.
Udover handler med boligudlejningsejendomme var der også stor aktivitet indenfor kontor- og industrisegmentet i første halvår af 2017.

Forventelig ejendomshandler for 71-87 mia. kr. i 2017.
Med baggrund i den høje aktivitet i 2017 forudser RED | Cushman & Wakefield et rekordår for erhvervsejendomsmarkedet. I de seneste 4 år har transaktionsvolumen for første halvår udgjort 40-49% af det fulde års volumen, og antages dette spænd også at være gældende i år, så vil den samlede handelsaktivitet ende på 71-87 mia. kr. 2017 ser således ud til at overgå de 65 mia. kr., som der blev registreret ejendomshandler for i 2016.

”Vi tror på, at vi som minimum vil se den samme handelsaktivitet i 2017 som i 2016 og med baggrund i data fra de seneste fire år, så virker det faktisk som et meget konservativt bud. Det er slet ikke utænkeligt, at vi runder en transaktionsvolumen på 75 mia. kr. i år. Der har i de senere år været en generel medvind på erhvervsejendomsmarkedet som følge af fremgangen i økonomien og de lave renter, og disse understøttende faktorer skal selvfølgelig fortsat være tilstede i resten af 2017 for at aktiviteten kan fortsætte på det høje niveau”, forklarer Nicholas Thurø, managing partner hos Cushman & Wakefield | RED.