Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

RED forventer strøghandler i 2024

#Analyse #Trends

Efter fire års tørke, hvor der stort set ingen handler har været med Strøgejendomme i København, er der nu både et udbud og en efterspørgsel. Selvom køberne og sælgerne fortsat har forskellige forventninger, så er de tættere på hinanden, end de længe har været.

Frem til 2019 var der en livlig handel med Strøgejendomme i København, men siden da er der stort set ikke blevet gennemført nogen handler. Investorerne har i en årrække frygtet, at butikkerne på strøget ville komme under pres som følge af onlinehandel, corona nedlukninger og senest frygten for en recession, som ville betyde en nedgang i forbruget.

Indtil videre har detailhandlen på de bedste placeringer i København gjort frygten til skamme, og det lader til, at onlinehandlens kraftige vækst er aftaget og har fundet sit leje. Samtidig lader det til, at den fysiske butik kan få hjælp fra en lidt uventet kant, idet kundernes returret på online indkøb har vist sig at skabe store problemer for onlineoperatørerne. Jf. en artikel i The Wall Street Journal er antallet af returvarer fordoblet siden 2019. I dag bliver 14,5% af varerne returneret, hvilket er svarende til varer for godt 750 mia. dollars – og returneringerne koster. Op mod 70% af returvarerne bliver destrueret, og returneringerne æder således en meget stor del af profitten.

For de rigtige placeringer oplever vi igen en investorinteresse for strøgejendomme og en tro på lejermarkedet. Desuden er afkastet for strøgejendomme i dag ca. 200 basispoint højere, end det vi så for fire år siden, hvorfor det risikojusterede afkast begynder at se attraktivt ud. Det er fortsat et marked, hvor investorerne skal finde fodfæstet og forholde sig til aktivernes profil i en ESG-dagsorden, men i en tid hvor beliggenhed er det primære investeringskriterie, bør de centrale city-ejendomme vinde indpas.

Vi oplever en interesse fra både danske og internationale investorer for strøgejendomme, hvor afkastet er i niveauet 5,00-5,25%. Det er noget højere end de 3,00-3,50%, som den samme type ejendomme blev solgt til tidligere, og selvom det endnu ikke har materialiseret sig i salg, tror vi, at det kommer til at ske i 2024.” udtaler Lior Koren, Partner i RED.

For yderligere information

Lior Koren, Partner
Mail: lk@cw-red.dk
Tlf.: 27 11 05 08