Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K
Cushman & Wakefield | RED| Amaliegade 3, 5. sal, 1256 København K|CVR-nr.: 30 53 49 99|Telefon: +45 33 13 13 99|E-mail: red@red.dk

Et af byens største kontorhuse skal ligge ud til Nelson Mandelas Allé

#Udlejning

Engholmene Business Center bliver en del af et adressekartotek, som er døbt efter 19 vindere af Nobels Fredspris. Få hele historien om Enghave Brygges karakteristiske vejnavne her.

Engholmene Business Center bliver med sine 47.000 kvadratmeter en del af Københavns nye kanalbys unikke miljø, hvor boliger og byrum får fuldt udbytte af alle vandets egenskaber. Hvis man kombinerer dette med den korte afstand til centrum og den gode infrastruktur, gør det Engholmene Business Center til et eftertragtet sted at slå sig ned.

Enghave Brygge består af 10 nyanlagte øer, hvor det fra politikernes side er blevet besluttet, at vejnavnene skal opkaldes efter vindere af Nobels Fredspris.

Den mest markante vej er Nelson Mandelas Allé, som løber langs Engholmene Business Center, og er den gennemgående hovedgade i området. Den revolutionære sydafrikanske anti-apartheid-forkæmper får selskab af en række andre ikoniske personligheder. Nelson Mandelas Allé bliver omgivet af adresser som Martin Luther Kings Vej, Willy Brandts Vej, Moder Teresas Vej samt 15 andre nobelprismodtagere, som udgør temaet for områdets vejkabinet.

”Proceduren når vi navngiver veje, er at lave et tema for kvarteret. Vejnavnenævnet har besluttet, at modtagere af Nobels Fredspris skal være temaet for Enghave Brygges vejnavne. Årsagen er, at vi finder det passende at hædre nogle af de mennesker, som har gjort en afgørende forskel for fred i verden”, siger Niels E. Bjerrum, medlem af Socialdemokratiet og Vejnavnenævnet. Det drejer sig om 14 veje, tre pladser, en park og en bro.

Engholmene Business Center kommer til at bestå af tre bygninger – henholdsvis Rohuset, Kanalhuset og BC3, som alle er fleksible ejendomme, hvilket betyder, at der er plads til både store og mellemstore virksomheder på de mange kvadratmeter.

Der er en horisont på 3 år inden Engholmene Business Center står færdigt.

Det historiske og geografiske overblik

Nobelprisen er en international hæderspris, som uddeles én gang årligt indenfor seks områder. Priserne er bredt anerkendt som de mest prestigefyldte æresbevisninger indenfor henholdsvis litteratur, medicin, fred, fysik, kemi og økonomi, hvor Enghave Brygge bliver opkaldt efter vindere af Nobelprisen i fred.

Herunder følger en introduktion af fire udvalgte nobelprisvindere samt deres placering på Engholmene:

Nelson Mandelas Allé – Enghave Brygges hovedgade
Han blev født den 18. Juli 1918, og var foruden tidligere sydafrikansk præsident én af verdens førende anti-apartheid-aktivister. Sammen med Frederik Willem de Klerk modtog han i 1993 Nobels Fredspris. Nelson Mandela døde i 2013. Nelson Mandelas Allé er den gennemgående hovedgade, som løber på tværs af Enghave Brygge. Engholmene Business Center ligger ud til den ikoniske gade.

Martin Luther Kings Vej – Kærholm
Han blev født den 15. Januar 1929, og var i årene 1956-68 en frontfigur i den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, hvor han stod i spidsen for en række demonstrationer og aktioner, der satte fokus på raceadskillelse og sortes manglende borgerrettigheder i forhold til hvide, hvilket han i 1964 modtog Nobels Fredspris for. Martin Luther King døde i 1968. Martin Luther Kings Vej er placeret ved Kærholm.

Willy Brandts Vej – Myrholm
Han blev født den 18 december 1913, og var fra 1969 til 1974 forbundskansler. I 1971 modtog den socialdemokratiske statsmand Nobels Fredspris for sit arbejde med Vesttysklands østpolitik, som i dag regnes for et yderst væsentligt stykke pionerarbejde i den tilnærmelse mellem Øst- og Vesttyskland, som i 1989 førte til Berlinmurens fald. Willy Brandt døde i 1992. Willy Brandts Vej er placeret i karrebebyggelsen ved Myrholm.

Andrej Sakharovs vej – Lyngholm
Han blev født den 21. Maj 1921 i Moskva, og var atomfysiker og talsmand for menneskerettigheder i Sovjetunionen. Han menes at være hovedmanden bag Sovjetunionens brintbome i 1954. I 1975 modtog han Nobels Fredspris for sit arbejde med menneskerettigheder. Andrej Sakharov døde i 1989. Andrej Sakharovs vej ligger ved Lyngholm.